nieuws

Bouw fietsflat Eindhoven vertraagd

infra Premium 17

Bouw fietsflat Eindhoven vertraagd

De bouw van een fietsflat voor 5000 fietsen in Eindhoven loopt vertraging op. De geplande stalling bij het busstation Neckerspoel kost zeven miljoen euro, maar de gemeente wil eerst duidelijkheid over een aangevraagde rijkssubsidie.

Het begin van de bouw is onzeker, omdat nog niet duidelijk is of en hoeveel subsidie het Rijk wil verstrekken. De gemeente Eindhoven hoopte daar al eerder duidelijkheid over te hebben.
Nu dit nog niet het geval is, duren de onderhandelingen met de partners en de aanbestedingsprocedure langer dan gewenst. De gemeente hoopt uiterlijk in oktober een overeenkomst te kunnen sluiten met de NS. Beide partijen willen een derde van de kosten voor hun rekening nemen.

Reageer op dit artikel