nieuws

Sweco helpt bij vernieuwing Maaslijn

infra 38

Sweco helpt bij vernieuwing Maaslijn

Sweco gaat ProRail en de provincie Limburg helpen bij modernisering van de Maaslijn, een verouderde spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen.

Werkzaamheden

Sweco ondersteunt betrokken provincies bij de engineering, bestuurlijke besluitvorming, contractvorming en conditionele activiteiten. Zo ontwerpt het onder andere het baanlichaam, de treinbeveiliging, de bovenleiding en elektrische voeding van de vernieuwde Maaslijn. Ook het technisch ontwerp van het nieuwe station Grubbenvorst Greenport Venlo wordt verzorgd. Verder stelt het advies- en ingenieursbureau provinciale bestemmingsplannen op voor de provincies Limburg en Noord-Brabant, en onderzoekt het  de gevolgen voor natuur en milieu.

Kwaliteitsverbetering

De opdracht is onderdeel van het project ‘Kwaliteitsverbetering Maaslijn’, een initiatief van ProRail en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Naar verwachting zijn de werkzaamheden van Sweco in 2017 voltooid. De vernieuwde spoorlijn moet dan sneller, moderner en betrouwbaarder zijn. Het volledige project moet in 2020 klaar zijn.

Er is geen projectsom bekend.

Reageer op dit artikel