nieuws

Sluis Terneuzen wordt Vlaams-Nederlands feestje

infra Premium 89

Sluis Terneuzen wordt Vlaams-Nederlands feestje

Voor de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen, met een waarde van 930 miljoen euro, hebben zich in de eerste ronde van de selectieprocedure alleen Vlaams-Nederlandse aanneemcombinaties ingeschreven. Dat schrijft Omroep Zeeland op zijn website.

Deze week zijn de eerste gezamenlijke besprekingen geweest, onder leiding van het Project Nieuwe Sluis. Het gaat nu om een eerste selectie van alleen die bedrijven die groot genoeg zijn en ook voldoende ervaring hebben.

De aanbesteding van de Nieuwe Sluis Terneuzen wordt op basis van een concurrentiegerichte dialoog gevoerd. “Deze procedure sluit het beste aan bij de complexiteit van het aan te besteden werk,” stelt opdrachtgever Nieuwe Sluis Terneuzen.

De selectiefase voor het project liep tot en met 8 juli 2016. De eerste dialoogfase loopt tot 2 november, de tweede van 14 november tot en met 7 april 2017. Op 12 mei volgend jaar moet de definitieve inschrijving binnen zijn, waarna de opdracht in september wordt verleend.

In november wordt een eerste keuze gemaakt en blijven er drie combinaties over die verder gaan voor de laatste selectieronde. Het Project Nieuwe Sluis (onder leiding van de Vlaamse-Nederlandse Scheldecommissie) heeft wel in grote lijnen eisen gesteld maar de aanneemcombinaties moeten zelf met een ontwerp komen en technische oplossingen aandragen.

Project Nieuwe Sluis doet geen mededelingen over het aantal inschrijvers op dit moment en wil ook geen namen van combinaties noemen.

Reageer op dit artikel