nieuws

Slim systeem voor inspectie spoorwissels

infra 154

Slim systeem voor inspectie spoorwissels

BAM Infra Rail heeft in samenwerking met Fugro RailData een systeem ontwikkeld waarmee het mogelijk is op een efficiënte en goedkope wijze de wissels in het Nederlandse spoorwegnet te inspecteren. Met het systeem is er minder overlast voor het treinverkeer omdat het aan normale passagierstreinen gekoppeld kan worden en er geen speciale meetvoertuigen hoeven worden ingezet.

Het systeem – De RILA-S&C Module – is gecertificeerd door ProRail. BAM wil het nieuwe systeem dit jaar in de praktijk gaan toepassen.  
De basis van het systeem is het Rail Infrastructure aLignment Acquisition system (RILA) van Fugro RailData. RILA meet nauwkeurig de railpositie. RILA-S&C Module is een softwarematige doorontwikkeling, die tevens de wissels meet.

De RILA-S&C Module kan wissels met één meetinstrument voledig mallen. Het is niet noodzakelijk wissels volledig en in één keer te meten, doordat de data uit verschillende meetritten door de software gecombineerd kunnen worden tot complete wisselmallingen. Bijkomend voordeel daarvan is volgens BAM dat meerdere meetritten kunnen worden gecombineerd om de onzekerheid te reduceren.

Reageer op dit artikel