nieuws

Miljoen voor smart mobility in Brabant

infra Premium 56

Miljoen voor smart mobility in Brabant
Wiki Commons - Michiel1972

Noord-Brabant heeft een miljoen euro gekregen van de Europese Unie voor innovatieve technologie om het wegverkeer veiliger te maken. Het moet onder meer leiden tot actuele, real-time informatie over wegwerkzaamheden.

De tests met nieuwe technologieën zijn onderdeel van een groot Europees project. De komende drie jaar zijn in Brabant proeven met C-ITS technieken te verwachten op de A16, A58 en A67.  Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar het vrachtverkeer. In dit Europese project wordt samengewerkt met België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het project gaat ook testen hoe deze systemen grensoverschrijdend met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Behalve actuele informatie over wegwerkzaamheden en gevaarlijke situaties biedt het systeem ook informatie over de capaciteit van truck-parkeerplaatsen langs de snelwegen. De 1 miljoen euro subsidie uit het CEF-fonds van de EU is toegekend aan de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en vijf grote Brabantse steden.

Reageer op dit artikel