nieuws

Emulsielaag A28 kleeft aan auto’s

infra 13

Emulsielaag A28 kleeft aan auto’s
TWITTER/MARJAN2609

Tijdens onderhoudswerkzaamheden op de A28 zijn er problemen ontstaan methet aanbrengen van een emulsielaag op het asfalt. Restanten van deze emulsie spatten op, waardoor auto’s vies worden.

Rijkswaterstaat komt deze weggebruikers tegemoet met een gratis autowasbeurt. Weggebruikers die een vieze auto hebben door de opspattende emulsie van de A28, konden hun auto gratis laten reinigen. Zaterdag is de wasactie echter stopgezet vanwege masale belangstelling, waardoor de A28 vastliep. 

Het gaat mogelijk om duizenden auto’s die afgelopen dagen het traject tussen Groningen en Assen gebruikten. Het regende klachten en diverse besmeurde auto’s kwamen op social media. 

BAM heeft woensdagavond ter hoogte van Tynaarlo de emulsie aangebracht om het asfalt te verstevigen. De combinatie met zware regenval heeft waarschijnlijk geleid tot de drab, want vergelijkbare werkzaamheden hebben tot nog toe niet geleid tot problemen. Nu geldt een snelheidsbeperking en wordt geadviseerd niet van rijbaan te wisselen. Extra veegwagens hebben nog niet geholpen de snelweg schoon te krijgen. Zaterdagnacht en komende maandagnacht volgen opnieuw veegacties. De werkzaamheden zelf worden pas weer voortgezet bij stabiel zomerweer. 

Reageer op dit artikel