nieuws

Boskalis schrapt 650 banen

infra Premium 24

Boskalis schrapt 650 banen

Boskalis schrapt wereldwijd 650 arbeidsplaatsen, waarvan 150 in Nederland. Dat heeft het baggerconcern vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De Papendrechtse onderneming ziet zich, vanwege moelijke marktomstandigheden, genoodzaakt zijn vloot flink in te perken. Komende twee jaar zullen in totaal 24 vaartuigen uit de vaart worden genomen.  

“Na een aantal zeer drukke jaren zijn de marktvooruitzichten voor Boskalis drastisch veranderd als gevolg van lage olieprijzen”, aldus Boskalis-topman Peter Berdowski. “Het werkvolume is fors gedaald waardoor de bezettingsgraad van onze schepen onder druk komt te staan. We moeten onze vloot daarom aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.”

Berdowski sluit gedwongen ontslagen niet uit, al verwacht hij dat het grootste deel van de banenreductie middels natuurlijk verloop en herplaatsing zal verlopen. De bestuursvoorzitter van Nederlandse grootste baggerbedrijf wil met vakbonden afspraken maken over een sociaal plan.

Onder de schepen die Boskalis uit de vaart neemt, bevinden zich sleephopperzuigers, snijkopzuigers alsmede vaartuigen die zware ladingen vervoeren. Een deel zal worden verkocht, maar het merendeel zal worden gesloopt. De gemiddelde leeftijd van het betreffende materieel bedraagt ruim 30 jaar.

Reageer op dit artikel