nieuws

Technicum ontkent onderbetaling op Centrale As

infra 87

Technicum ontkent onderbetaling op Centrale As

Technicum spreekt tegen dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan onderbetaling van betontimmerlieden en betonvlechters op het infraproject de Centrale As in Friesland.

Het uitzendbedrijf reageert daarmee op beschuldigingen van FNV Bouw. De vakbond meldde vorige week donderdag dat drie uitzendbureaus, waaronder Technicum, bouwvakkers op het project te weinig betalen en hun reiskosten niet vergoeden. Dat zou naar voren zijn gekomen na onderzoek van drie maanden.

“Nader onderzoek van ons heeft uitgewezen dat FNV doelt op twee medewerkers”, laat Technicum nu weten. “De abusievelijk onjuiste inschaling van deze medewerkers was reeds op eigen initiatief van Technicum onderkend en al opgelost.”

Een van de andere beschuldigde uitzendbureaus, Slager Arbeidsbemiddeling uit Gorredijk, ontkende al eerder dat zij bouwvakkers uitbuit.“Wij betalen gewoon volgens de cao”, zei directeur Lieuwe Slager vorige week. “Ik word daar ook op gecontroleerd en ben gecertificeerd.”

Zowel Slager als Technicum hekelt de handelwijze van FNV Bouw. De bond zou geen contact met hen hebben opgenomen alvorens de beschuldigingen de wereld in te slingeren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels