nieuws

Schiphol tekent contracten uitbreiding landzijde

infra 152

Schiphol tekent contracten uitbreiding landzijde

Schiphol heeft weer een stap gezet in de voorbereiding naar de bouw van een extra pier. Arcadis gaat de landzijde ontwerpen en heeft het contract getekend voor het ‘definitief ontwerp aanpassing landzijdige infrastructuur en kostenmanagement’.

Schiphol selecteerde de partij in een Europese tender via Best Value Procurement. Arcadis gaat via Systems Engineering aan de slag met de ontsluitingswegen, in- en uitstaplocaties, voet- en fietspaden, de buitenruimte en de verplaatsing van kabels en leidingen. Arcadis maakt het definitief ontwerp. Een tweede contract was voor IGG Bointon de Groot en Turner & Townsend, die de kosten en risico’s in de gaten houden. Het mega-contract van de pier zelf volgt later, waarschijnlijk in een d&c-contract.

Schiphol heeft komende jaren meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen te kunnen accommoderen en faciliteren. Met de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal investeert Schiphol in de capaciteit en kwaliteit van de mainport Schiphol en verstevigt ze haar internationale concurrentiepositie. Voor de bouw van de pier en terminal moet de infrastructuur van de toegangswegen en parkeerplaatsen ingrijpend wijzigen, evenals het OV-knooppunt. Op de luchthaven werken circa 65.000 mensen.

Reageer op dit artikel