nieuws

Negen asfaltmachines op vliegveld Eindhoven

infra 13

Negen asfaltmachines op vliegveld Eindhoven

BAM Infra werkt sinds vorige week 24/7 door aan de vernieuwing van de start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven. Met een strakke planning en negen asfaltmachines tegelijk moet de renovatie 16 juni klaar zijn. Tot die tijd ligt het vliegverkeer stil.

Defensie en Eindhoven Airport gebruiken de start- en landingsbaan intensief. Daardoor is het asfalt van de huidige baan na twaalf jaar aan vervanging toe. In totaal is 30.000 ton asfalt verwijderd door 200 werknemers van BAM Infra. Het bedrijf zet 130 asfaltauto’s in bij het aanbrengen van de nieuwe deklaag. Alles bij elkaar is de vernieuwing goed voor 2.500 transportbewegingen. De baanrenovatie kost 10,7 miljoen euro.

Antiskidlaag

Om aan de hoge kwaliteitseisen voor het nieuwe asfalt te kunnen voldoen, zet BAM Infra tegelijk negen asfaltmachines in. Zo is het mogelijk in een stroom de 45 meter brede en 3 kilometer lange asfaltlaag zonder naden aan te brengen. Op de asfaltdeklaag komt ook nog een zogenoemde antiskidlaag. Dat is een stroeve laag die veel water kan opnemen en zorgt voor optimale grip voor de vliegtuigen. Ook verlengt de speciale laag de levensduur van de baan.

Reageer op dit artikel