nieuws

Gloednieuwe brug Dorkwerd aangevaren

infra 30

Gloednieuwe brug Dorkwerd aangevaren
Van Spijker Infrabouw

Na een aanvaring van een olietanker met de brug bij Dorkwerd is het Van Starkenborghkanaal dinsdagochtend enkele uren gestremd geweest voor het scheepvaartverkeer.

Inmiddels is het schip vlot getrokken, nadat er extra ballast is aangebracht. Uit een eerste inspectie blijkt dat de brug slechts licht beschadigd is. Van Spijker Infra plaatste in april dit jaar het brugdek van de nieuwe beweegbare hefbrug (type tafelbrug). De brug is sinds mei in gebruik.

De tanker kwam dinsdagochtend rond 07.00 uur in aanvaring met de nieuwe brug van Dorkwerd. Omdat een tankdeksel door de botsing losschoot ontstond er een gasolielucht in de omgeving. Dit leverde echter geen gevaar op voor de omgeving. De brug is inmiddels weer vrij voor weg- en vaarverkeer.

Reageer op dit artikel