nieuws

Verhagen toert in een Tesla langs innovaties

infra 8

Verhagen toert in een Tesla langs innovaties

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen maakt in de week voorafgaand aan de Dag van de Bouw (4 juni a.s.) een roadtrip in een Tesla langs de meest innovatieve bouwprojecten in Nederland. Verhagen doet dit in het kader van de actieweek ‘De bouw maakt SLIM’, waarin het innovatieve karakter van de Nederlandse bouw voor het voetlicht moet worden gebracht.  

In de auto gaat hij in gesprek met innovators uit de bouw en aanverwante sectoren en met bekende Nederlanders. Ze gaan op bezoek bij bouwprojecten als de intelligente prefab-woning Heijmans ONE die op FabCity in Amsterdam staat, de Automotive Campus in Helmond, het met duurzame materialen gerenoveerde zorgcomplex de Wende en het dijkverbeteringsproject Kinderdijk-Schoonhoven van Waterschap Rivierenland.

Bij de projecten willen Verhagen en zijn bijrijder in gesprek gaan met ondernemers en experts uit de bouw- en infrasector. Verhagen: “De bouwsector heeft de oplossingen in huis om Nederland mooier en slimmer te maken. Deze zijn vaak onvoldoende bekend bij de politiek en het grote publiek, waardoor ze niet snel genoeg op grote schaal worden ingezet. Daarom vragen wij hier aandacht voor.” Ook de Dag van de Bouw staat in het teken van de innovatie in de bouwsector.

De filmpjes van de gesprekken zijn vanaf 30 mei te vinden op www.bouwendnederland.nl/debouwmaakthetslim.

Reageer op dit artikel