nieuws

Eerste stuk omgelegde A9 (bijna) klaar

infra 5

Eerste stuk omgelegde A9 (bijna) klaar

Verkeer vanuit knooppunt Raasdorp kan vanaf begin juni over de nieuwe verbindingsboog van de A9 naar de A4 richting Amsterdam rijden.

Zowel het verkeer op de A9 richting Amsterdam als naar Badhoevedorp krijgt te maken met een nieuwe verkeerssituatie. De week ervoor wordt definitief bekend of de planning wordt gehaald en de nieuwe A9 op 11 juni open kan. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het eerste gedeelte van de A9 later in juni opengesteld. 

De werkzaamheden om de nieuwe A9 tot 2 x 3 rijstroken te verbreden zijn nog in volle gang en de week ervoor doet het project nog mee aan de dag van de bouw. Het gaat om een d&c-contract dat wordt uitgevoerd door de Combinatie BadhoeverBogen (CBB), bestaande uit: VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers. De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen.

Reageer op dit artikel