nieuws

“Misschien zijn we in Zwolle te bescheiden”

infra 21

“Misschien zijn we in Zwolle te bescheiden”

Het Cobouw Café komt op 11 mei naar Zwolle. “Genoeg bouwactiviteit en economisch gaat het er ook best goed”, kregen we te horen. Geen problemen dus? “Nou ja. Misschien zijn we in Zwolle te bescheiden.”

De Poort naar Noord, Herman Brood, Wehkamp, Bypass Kampen. Alle ingrediënten voor een spraakmakend Cobouw Café zijn aanwezig. Toch zijn er ook vragen. Wat leeft er in Zwolle en omstreken? Hoe gaat het met de bouwsector? En hoe komt het dat er in Genemuiden zo veel bouwers zijn gevestigd?

We lezen de lokale bladen. Snel valt op dat er op het gebied van bouwen en ontwikkeling veel te beleven valt in Zwolle. Zo vierde JP van Eesteren vorige week een feestje, omdat het hoogste punt was bereikt van de nieuwe megabioscoop.

Dat is niet alles. Naast de bioscoop komt er ook een Hornbach. Niet iedereen stemt dat overigens vrolijk. Praxis en Gamma, die normaliter garen spinnen bij bouwplannen van vriend en vijand, probeerden de Duitse evenknie tegen te houden. Tevergeefs: De Raad van State veegde begin maart alle bezwaren van tafel.

Een megabioscoop, een Hornbach, Zwolle leeft nietwaar? Of bedriegt de schijn? Ondanks de komst van kledingconcern Primark heerst er geen jubelstemming onder winkeliers en koopjesjagers. Leegstand is (zeker na het V&D-drama) ook hier een issue.

Ook op het gebied van infrastructuur valt er genoeg te bespreken. Op het moment van schrijven staat de provincie Overijssel op het punt om een omvangrijke infrastructurele knoop van 67 miljoen euro door te hakken. Wordt knooppunt Roggebotssluis aangepakt of niet en zo ja hoe dan?

Genoeg vragen dus. Cobouw gaat de komende weken op zoek naar antwoorden. We zullen bellen met bestuurders, ondernemers en investeerders uit de regio. Wat zijn de kansen en de bedreigingen? Denk mee met het Cobouw Café. U kunt ons helpen door tips, verhalen, cijfers of inzichten te mailen naar t.v.belzen@cobouw.nl en/of j.zwaga@cobouw.nl.

En anders tot ziens op de volgende editie op 31 mei in Zoetermeer.

Reageer op dit artikel