nieuws

Draagkracht Wilhelminabrug onder de maat

infra 8

Draagkracht Wilhelminabrug onder de maat

Rijkswaterstaat voert versneld groot onderhoud uit aan de Wilhelminabrug in Deventer. De klus is gegund aan de combinatie Van der Ende Infrastructure / Edilon)(Sedra Contracting.

Het gaat om schilder- en herstelwerkzaamheden aan de brug en het deels vervangen van het betonnen brugdek. De werkzaamheden kunnen alleen veilig en kwalitatief goed gebeuren als de brug is afgesloten. Daarom is de brug van 16 juli tot en met 21 augustus dicht voor auto-, motor- en vrachtverkeer.

Tussen half mei en december 2016 wordt er ook aan de onderzijde van de brug gewerkt. Dit levert minimale hinder op. Met uitzondering van de periode direct na de afsluiting. Dan wordt de boogconstructie geschilderd en is er voor een periode van 10 weken sprake van twee versmalde rijstroken.

Uit recent onderzoek naar de draagkracht van de Wilhelminabrug kwam naar voren dat het betonnen wegdek niet langer geschikt is voor zwaar vrachtverkeer met een totaalgewicht van meer dan 40 ton en/of een aslast van meer dan 9 ton. Om te voorkomen dat het betondek versneld achteruit gaat, mag zwaar vrachtverkeer binnenkort geen gebruik maken van de brug. De constructie van de brug verkeert overigens in goede staat.

Reageer op dit artikel