nieuws

BAM ziet af van bouw parkeergarage Scheveningen

infra 43

BAM ziet af van bouw parkeergarage Scheveningen

BAM Infra ziet af van de bouw van een parkeergarage met 500 plekken onder het plein bij het Scheveningse Circustheater. De aanvraag voor diverse vergunningen duurde zo lang dat de bouw niet kon beginnen in de periode dat het deel van tramlijn 9 in dit stuk van de stad buiten gebruik is. Dat was een voorwaarde voor de bouw.

De beoogde parkeergarage ligt vlak bij het Natura2000 gebied Meijendel en Berkheide. Daardoor moesten uitgebreide procedures volgens de Natuurbeschermingswet worden doorlopen. Een voorlopige vergunning werd pas in november 2015 afgeven.

Het gevolg daarvan was dat de planning dermate krap werd dat BAM Infra te weinig tijd overhield voor de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de garage. Die moest aansluiten op de buitendienststelling van lijn 9 in september van dit jaar.

Die tramlijn wordt buiten dienst gesteld wegens de komst van nieuwe tramstellen in Den Haag. Aangezien de parkeergarage onder de tramlijn komt te liggen kon deze alleen worden gebouwd als de tram niet rijdt.

Andere partij

Volgens de Haagse wethouder Boudewijn Revis (stadsontwikkeling) heeft BAM “de afgelopen maanden diverse mogelijkheden onderzocht om toch de garage te kunnen bouwen onder de rijdende lijn 9. Helaas hebben die onderzoeken nog niet geleid tot een passende oplossing.”

BAM ziet daarom voorlopig af van de planontwikkeling voor de bouw. Wel schrijft de wethouder aan de gemeenteraad: “In de nabije toekomst zou het huidige plan mogelijk door een andere partij overgenomen kunnen worden aangezien er veel interesse bestaat voor het ontwikkelen van een parkeergelegenheid nabij het Circusplein.”

Wegens de sluiting van 600 parkeerplaatsen langs de Scheveningse strandweg in verband met kustversterking is er veel behoeft aan extra parkeerruimte in de badplaats.

Reageer op dit artikel