nieuws

Den Oever behoeft sterkere havendijk

infra Premium

Den Oever behoeft sterkere havendijk

De Havendijk in Den Oever is toe aan versterking. De dijk is niet hoog genoeg waardoor er bij extreem weer te veel water over de dijk kan slaan. De provincie Noord-Holland legt de plannen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor versterking en verbetering van de stabiliteit van de dijk ter inzage.

Aan de zeezijde wordt de nieuwe Havendijk in de vorm van getrapte bekleding uitgevoerd, waardoor de dijk minder verhoogd hoeft te worden. De getrapte bekleding remt de golven af en geeft door het ‘tribune-effect’ een mooi uitzicht richting de haven en de Waddenzee.

De versterking van de Havendijk sluit aan op het programma Waddenpoort Den Oever. Dit programma maakt het Wad vanaf de kust beleefbaar door de passanten- en visserijhaven toegankelijker en aantrekkelijker te maken.

Reageer op dit artikel