nieuws

Boskalis legt vijf kunstmatige eilanden aan

infra

Boskalis legt vijf kunstmatige eilanden aan

Boskalis gaat voor de kust van de Indonesische stad Makassar vijf kunstmatige eilanden aanleggen. Dat heeft de baggeraar vanmorgen bekendgemaakt.

Het project levert Boskalis 80 miljoen euro aan omzet op. De werkzaamheden worden in de komende maanden gestart en zullen ongeveer twee jaar duren.
In totaal zal Boskalis voor het werk 9 miljoen kubieke meter zand winnen uit wingebieden voor de kust. Daarmee wordt 75 hectare nieuw land gecreëerd. De baggeraar zet daarvoor een mega-sleephopper in. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming.
De aanleg van de eilanden luidt de eerste fase in van een prestigieus project om kwalitatief hoogwaardig land aan de kust van Makassar te ontwikkelen voor zowel particulier als commercieel gebruik. Het project is een initiatief van KSP Ciputra Yasmin.

Reageer op dit artikel