nieuws

Tunnel en perrons voor station Geldermalsen

infra

Tunnel en perrons voor station Geldermalsen

Station Geldermalsen krijgt twee extra perrons en de huidige loopbrug bij het station wordt vervangen door een tunnel. In Tricht wordt voor de MerwedeLingelijn een afzonderlijk (derde) spoor aangelegd. De bestaande overwegen in Tricht worden vervangen door onderdoorgangen. Ook worden er geluidschermen geplaatst en maatregelen genomen om de trillingshinder te verminderen. Het Rijk trekt hier 142,5 miljoen euro voor uit en de gemeente betaalt er 3,5 miljoen aan mee.

De aanpassingen aan het spoor in Geldermalsen maken onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Met de aanpassingen in Geldermalsen kunnen tussen Amsterdam en Eindhoven elk uur zes intercity’s rijden, en tussen Utrecht en Geldermalsen zes stoptreinen. Daarnaast blijft er ruimte voor twee goederentreinen en voor de stoptreinen van en naar Dordrecht waarvoor op het station Geldermalsen een apart perron wordt gerealiseerd. Ook de lijn van en naar Tiel krijgt een apart perron.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels