nieuws

Spie en Van den Herik passen sluis aan

infra

Spie en Van den Herik passen sluis aan

Spie verbetert samen met Van den Herik Sliedrecht de waterkwaliteit van het Grevelingenmeer in opdracht van Rijkswaterstaat.

Daarvoor gaan ze “een energieneutraal object” maken van de Flakkeese spuisluis. Door deze aanpassing kunnen de waterstanden aan de zijde van het Grevelingenmeer meebewegen met eb en vloed. Van den Herik neemt het waterbouwkundige deel voor zijn rekening. Spie zal de pompinstallaties en de elektrotechnische bedienings- en besturingsinstallaties modificeren en vernieuwen. Ook zal het installatiebedrijf de nieuwe stalen doorzetschotten vervaardigen voor het onderhoud van de puikokers.

De vernieuwde, energieneutrale spuisluis zal uiterlijk op 30 juni 2017 in werking treden.

Reageer op dit artikel