nieuws

Veilig naar congrescentrum dankzij drijvend voetpad van 250 meter

infra Premium

Veilig naar congrescentrum dankzij drijvend voetpad van 250 meter

Een flexibel rand­beschermingssysteem van Combisafe hield congrescentrum NEC bij Birmingham veilig bereikbaar tijdens bouwwerkzaamheden.

Het Britse Pontoonworks kreeg opdracht om een 250 meter lang tijdelijk, drijvend voetpad te bouwen over de vijver bij de entree van het congrescentrum. Daarover moesten voetgangers dagelijks op een veilige manier de bouwput naast het congrescentrum omzeilen. Daar werd een complex gebouwd met een casino, viersterren­hotel, winkelcentrum, bioscoop, restaurants en bars.

SMB-systeem

Voor de randbeveiliging had de Britse specialist in werkplatforms op en boven het water een oplossing nodig die licht, flexibel en sterk genoeg was om te voorkomen dat de verwachte drommen bezoekers in het water terecht konden komen.

De firma kwam uit bij het SMB-systeem van Combisafe, dat een leuningsysteem, kantplank en opvangscherm met hoge impactabsorptie omvat. Het systeem sloot naadloos aan op de modulaire JetFloat-pontons.

Effectieve randbeveiligingsoplossingen

Honeywell-dochter Combisafe ontwikkelde het SMB-systeem om effectieve randbeveiligingsoplossingen te bieden in uitdagende bouwomgevingen. De voordelen zijn de sterkte, duurzaamheid, installatiesnelheid en aanpasbaarheid. Het hek is licht en gemakkelijk te hanteren en is beschikbaar in twee breedten. Het kan ook in hoogte worden aangepast zonder dat het moet worden gedemonteerd. Het wordt aangeboden met vierkante en ronde staanders en voldoet volledig aan EN13374, de Europese regelgeving voor tijdelijke randbeveiliging.

We waren blij verrast dat ze ons selecteerden

Voor Combisafe was het een aangename verrassing dat Pontoonworks het SMB-systeem selecteerde. “Pontoonworks is een goed aangeschreven en innovatieve leverancier van veilige toegangsoplossingen voor de bouwsector. We waren blij verrast dat ze ons selecteerden voor zo’n prestigieus project”, aldus productmanager Gerard Kennedy. “Door de samenwerking zijn duizenden mensen in staat gesteld om bij uitgebreide bouwactiviteiten veilig een van de belangrijkste congrescentra in Groot-Brittanni ëte bezoeken.”

Reageer op dit artikel