nieuws

Tunnel A4 is nu wel helemaal veilig

infra Premium

Tunnel A4 is nu wel helemaal veilig

De tunnel in de A4 Midden-Delfland is veilig. Dat laat minister Melanie Schultz van Haegen Tweede Kamerlid Hoogland weten. Die maakte zich ongerust naar aanleiding van berichten dat scheurtjes in het beton zijn ontstaan en zelfs schollen beton zijn vrijgekomen.

Schultz stelt hem gerust met de opmerking dat er twee scheurtjes gesignaleerd zijn die wijder waren dan de toegestane 0,22 millimeter. Die zijn inmiddels gerepareerd. De aannemer is zelfs zover gegaan dat ook andere scheurtjes die wel binnen de norm vielen, preventief zijn aangepakt.

De tunnel voldoet nu weer aan normen en richtlijnen voor tunnels, weet Schultz. Momenteel worden de gerepareerde scheuren nog extra gemonitord. Dat zal blijven gebeuren totdat de vergunningverlener, de gemeente Schiedam, zegt dat het niet meer hoeft. Extra maatregelen zijn niet nodig.

Reageer op dit artikel