nieuws

Overijssel zoekt geld voor kruispunt

infra Premium

Overijssel zoekt geld voor kruispunt

De provincie Overijssel wil een bijdrage van de regering voor een urgente aanpak van het kruispunt Bos in Raalte. Deze kruising tussen de provinci ale wegen N348 en de N35 is nu nog voorzien van verkeerslichten, maar door het toenemende autoverkeer, vooral door de ingebruikname van de tunnel in Nijverdal, ontstaan er dagelijks files. Tot 2030 wordt op de N35 een verkeersgroei van 30-60 procent verwacht.

De provincie wil de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid vergroten door de kruising te vervangen door een kwart klaverblad met een ongelijkvloerse kruising van de N348 met het spoor en de N35. Andere varianten zijn volgens de gedeputeerde te duur.

Volgens de provincie gaat deze variant tussen de 45 en 50 miljoen euro kosten. Overijssel en Raalte kunnen daarvan al 38 miljoen van inbrengen. Voor de rest van het bedrag gaan ze lobbyen in Den Haag.

Reageer op dit artikel