nieuws

Groutankers goed te verwijderen

infra Premium

Groutankers goed te verwijderen

Met een sonische boorstelling zijn groutankers bijna net zo gemakkelijk uit de bodem te trekken als ze erin worden gedreven. Doordat de ankerstang in trilling wordt gebracht, hoeft er veel minder kracht te worden uitgeoefend voor eenzelfde effect.

High 5 Solutions uit Vianen trekt de complete ankerstang, inclusief boorkop, omhoog en verbrijzelt onderwijl de groutprop. Daardoor blijft in de bodem uiteindelijk alleen een hoop grind achter. Tot nu toe worden grout-ankers, als ze al verwijderd worden, met explosieven doorgesneden. Daarbij blijft altijd staal en een groutprop in de bodem achter die bij toekomstige werkzaamheden lelijk in de weg kan zitten.

Lees meer in ‘Bodemankers terugwinnen met groutprop en al’

Reageer op dit artikel