nieuws

Bouwfoto van de Dag: Nieuw gezicht op Delft

infra

Bouwfoto van de Dag: Nieuw gezicht op Delft

Precies vijftig jaar lang dreef het spoorviaduct een visuele wig in Delft. Eind jaren vijftig besloot de gemeente tot de bouw vanwege het toenemende treinverkeer. Dinsdag is Vlasman uit Alphen aan den Rijn begonnen met de sloop van het bijna 2,5 kilometer lange viaduct.

Nadat op 26 maart de laatste trein reed, zijn spoorstaven, bovenleidingen en ballast verwijderd. Onderzoek wees uit dat asbesthoudende kit is verwerkt en dat de spoorstaven op asbesthoudende plaatjes liggen. Reden voor voorzorgsmaatregelen en een werkplan. Vlasman sloopt steeds een stuk van 50 meter en voert het beton dat vrijkomt af voor hergebruik.

De werkzaamheden vinden op twee plaatsen tegelijk plaats. In augustus is het karwei geklaard en heeft dit deel van Delft een totaal andere aanblik.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels