nieuws

Rotterdam verbetert 600 kilometer fietspaden

infra Premium

Rotterdam verbetert 600 kilometer fietspaden

Een auto met speciale lasertechniek brengt in kaart wat de fietser echt voelt en ervaart onder het fietsen: hobbels, trillingen of gevaarlijke obstakels. Zo kunnen de belangrijkste knelpunten snel worden aangepakt en wordt het een stuk comfortabeler fietsen over de 600 kilometer aan fietspaden in de stad.

“De technische kwaliteit van de fietspaden in Rotterdam is goed, maar om de fietser echt te faciliteren, moet het comfort omhoog. De huidige inspectiemethodes kijken onvoldoende naar het comfort zoals fietsers dat ervaren”, zegt wethouder Pex Langenberg. De nieuwe lasertechniek geeft precies aan wat de fietser voelt tijdens het fietsen. Met een fietspanel is vooraf getest wanneer een hobbel als vervelend wordt ervaren.

De kwaliteit van het Rotterdamse fietsnetwerk wordt digitaal zichtbaar in Google Earth. Zo kan de gemeente snel en gericht de belangrijkste knelpunten aanpakken. Door een slimmere planning van het meerjarig onderhoud wordt op deze manier ook nog tijd en geld bespaard.

Reageer op dit artikel