nieuws

Havenopdracht Panama voor Jan de Nul

infra Premium

Havenopdracht Panama voor Jan de Nul
www.jandenul.com

Jan De Nul heeft in Panama een grote havenopdracht binnengehaald. Hierdoor blijft de Belgische waterbouw de komende twee jaar prominent aanwezig in het Midden-Amerikaanse land.

Het contract behelst de uitbreiding van de PSA-terminal, gelegen aan de westelijke oever bij de ingang van het Panamakanaal aan de Stille Oceaan. Deze in 2010 geopende havenfaciliteit moet kunnen groeien van de huidige 450.000 TEU naar 2 miljoen TEU. Jan De Nul gaat hiervoor ongeveer 4 miljoen kubieke meter materiaal uitgraven en baggeren.

Tevens moet een 800 meter lange kademuur worden gebouwd. Dat gebeurt in samenwerking met medecontractant Saipem. Als de uitbreiding is voltooid, is de terminal groot genoeg om twee megaschepen tegelijk af te handelen.

Reageer op dit artikel