nieuws

Grote orders Van Oord in Kazachstan

infra Premium

Grote orders Van Oord in Kazachstan

Baggeraar Van Oord heeft twee grote opdrachten binnengesleept in de Kaspische Zee. De projecten zijn samen goed voor 500 miljoen euro aan omzet.

De eerste opdracht betreft een uitbreiding van de haven van Prowaterrva. Van Oord baggert daar een toegangskanaal over een lengte van 68 kilometer naar een nieuw te bouwen los- en laadfaciliteit voor olie en gas. In het tweede project voert Van Oord de voorbereidende werkzaamheden uit voor de installatie van twee pijpleidingen in dezelfde regio. Het project omvat het ontgraven en terug vullen van twee acht kilometer lange sleuven. Ook baggert Van Oord een toegangskanaal en wordt de bodem geëgaliseerd. De gunning werd woensdag naar buiten gebracht tijdens een bezoek van premier Mark Rutte aan Kazachstan.

Reageer op dit artikel