nieuws

Eindhoven airport krijgt nieuwe OV-terminal

infra

Eindhoven airport krijgt nieuwe OV-terminal

Eindhoven airport krijgt van de provincie Noord-Brabant 1,1 miljoen euro subsidie voor de bouw van een busterminal voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). De terminal vervangt het huidige busperron op de luchthaven en verrijst op het huidige kortparkeerterrein.

De bouw begint in 2016. De bushalte wordt gecombineerd met een multifunctioneel gebouw waarin ook het kort parkeren en horeca- en retailfuncties worden ondergebracht. De oplevering van de busterminal staat gepland voor 2017. Het beheer en onderhoud van de terminal is de verantwoordelijkheid van de luchthaven.

Volgens gedeputeerde Christophe van der Maat past de bouw van de nieuwe OV-terminal binnen de provinciale ambitie om de internationale bereikbaarheid van Brabant via diverse vervoersmodaliteiten te verbeteren.

Reageer op dit artikel