nieuws

Tolverlenging A15 weer stap dichterbij

infra Premium

Tolverlenging A15 weer stap dichterbij

Met de ondertekening van het ontwerp-tracébesluit heeft minis
ter Schultz (I&M) de weg vrijgemaakt voor een 15 kilometer lange tolverbinding tussen de A15 en A12.

Vanaf circa 2023 kan het verkeer op de A15 in oostelijke richting doorrijden vanaf knooppunt Ressen tot de aansluiting op de A12 tussen Duiven en Zevenaar, vlakbij de Duitse grens.

Het totale project, inclusief een wegverbreding van de A15 en extra rijstroken op de A12, gaat zo’n 840 miljoen euro kosten. Daarvan wordt bijna de helft opgebracht door de provincie Gelderland. Voor dat bedrag worden ook maatregelen genomen in het onderliggende wegennet.

De minister wil dat eenderde van de aanlegkosten, 280 miljoen euro, wordt betaald uit de opbrengst van tolgelden. Wanneer die opbrengst binnen is, kan de tolheffing worden opgeheven, belooft Schultz. “De A15 begint in Rotterdam en doorkruist heel Nederland, maar eindigt nu nog in een weiland. Het is goed dat we hier een einde aan maken en het vrachtverkeer straks direct door kan rijden naar Duitsland.”

Reageer op dit artikel