nieuws

Plan voor bescherming kust Filippijnse stad

infra Premium

Plan voor bescherming kust Filippijnse stad
wikimedia

Experts van Royal HaskoningDHV, Arcadis, Deltares, Wetlands International, Rode Kruis, Rebel en Van Oord gaan een kustbeschermingsplan ontwikkelen voor de Filippijnse stad Tacloban en het aangrenzende Palo.

Het plan moet een grote bijdrage gaan leveren aan een oplossing voor het kwetsbare kustgebied. Tacloban wordt jaarlijks getroffen door tyfoons. In 2013 kwamen duizenden inwoners om het leven en werden vele gebouwen verwoest toen tyfoon Haiyan overtrok. “Het eindresultaat zal meer zijn dan alleen een technische oplossing voor een zeewering, het wordt een langetermijnoplossing voor het hele gebied”, aldus teamleider George Peters van HaskoningDHV.

Reageer op dit artikel