nieuws

Boskalis handhaaft winstverwachting

infra Premium

Boskalis handhaaft winstverwachting

Boskalis heeft het afgelopen kwartaal minder winst geboekt dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar. De omzet blijft gecorrigeerd voor (de)consolidatie- en valutakoers-effecten al drie kwartalen stabiel.

De afname van het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal van dit jaar komt overeen met de eerder uitgesproken verwachtingen. Het bedrijf handhaaft ook zijn verwachting dat de nettowinst over het hele jaar zeker wat lager zal zijn dan het recordbedrag van 490 miljoen euro uit 2014.

In de eerste helft van 2015 was nog sprake van een uitzonderlijk hoog gemiddeld kwartaalresultaat, zo verklaart het bedrijf in zijn laatste kwartaalbericht. Dit was te danken aan de toen zeer hoge vlootbezetting en de “bijzonder goede projectmarges”.

De orderportefeuille ging naar 2,8 miljard euro, een afname van 6 procent ten opzichte van medio dit jaar. Deels blijkt dit een min of meer logisch gevolg van het aflopen van het omvangrijke Suezkanaalproject. De lage olieprijs zet daarnaast de markt voor het bedrijfsonderdeel Offshore Energy flink onder druk.

Reageer op dit artikel