nieuws

N381 in Friesland geheel dubbelbaans

infra

N381 in Friesland geheel dubbelbaans

De provincie Friesland trekt 25 miljoen euro uit om de gehele N381 te verdubbelen. Het wegdeel tussen Donkerbroek en Oosterwolde-zuid zat namelijk niet in het oorspronkelijke plan om de enkelbaansweg dubbelbaans te maken.

De komende twee jaar worden de werkzaamheden voorbereid. In 2017 wordt het karwei aanbesteed. Verder begint nog dit jaar de aanleg van een auto- en fietstunnel in Oosterwolde.

De N381 loopt van Drachten naar de grens met Drenthe. De weg bestaat uit 25,7 kilometer asfalt en negentien kunstwerken. Alle gelijkvloerse kruisingen worden eruit gehaald. De situatie voor het wegverkeer en voor omwonenden moet hierdoor veiliger worden. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt nog dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel