nieuws

Infraprojecten goed afgerond

infra

Infraprojecten goed afgerond

Met de onthulling van het nieuwe naambord van de Galecopperbrug en het aanbrengen van het laatste stukje asfalt op de Jutphasebrug heeft minister Schultz van Haegen de gereedkoming van twee infrastructuurprojecten in de regio Utrecht gemarkeerd.

Het gaat om de renovatie van de Galecopperbrug en de afronding van acht bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. De Galecopperbrug is met ruim 200.000 voertuigen per dag de op één na drukste brug van Nederland.

In 2013 is samen met aanneemcombinatie Galecom gestart met de renovatie van de Galecopperbrug. Er rijdt meer en zwaarder verkeer over dan in de jaren zeventig was voorzien, waardoor de brug versterkt moest worden. Op 13 september was de brug weer in zijn geheel beschikbaar voor het verkeer. De gerenoveerde Jutphasebrug wordt medio oktober teruggeplaatst. Naast de opknapbeurt, zijn de bruggen ook opgehoogd. Dit maakt het mogelijk schepen met een hogere lading over het Amsterdam-Rijnkanaal te laten varen.

Reageer op dit artikel