nieuws

Bouwfoto van de Dag: Sloop Noordzeebrug

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Sloop Noordzeebrug

De nachtelijke sloop van de oude Noordzeebrug in Groningen was dit weekend een race tegen de klok. De betonnen liggers van elk zestig ton bevinden zich pal onder de nieuw gebouwde brug en zijn door Van der Wal Sloopwerken in Joure stukje bij beetje weggehaald.

Drie mobiele sloopkranen met een schaar en drilboor maakten kleine brokken van het zware brugdek. Het sloopwerk vond plaats vanaf drie geschakelde pontons in het midden van het Van Starkenborghkanaal, dat van vrijdagavond tot maandagochtend zes uur voor alle scheepvaart was afgesloten. Voor het wegverkeer was er geen hinder, want dat rijdt al over de nieuwe brug. De afwerking van de nieuwe brug en de reconstructie van de omgeving worden aanstaand najaar uitgevoerd. De verwachting is dat het project eind 2015 gereed is.

Reageer op dit artikel