nieuws

Bouwfoto van de Dag: Kadeverbetering

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Kadeverbetering

De kades moeten de veiligheid van nu ook in de toekomst kunnen bieden, vindt het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bodemdaling en klimaatverandering brengen die veiligheid in gevaar. En dus worden alle kades in het gebied van Rijnland waar nodig verzwaard.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Vriesekoopsche Polder aan de zuidzijde van de Westeinderplassen, tussen de dorpen Leimuiden, Kudelstaart en Bilderdam. Het hoogheemraadschap gunde het werk aan Verboon Maasland, die op zijn beurt Van Aalsburg Griendhouthandel uit Hellouw inschakelde om ruim 40.000 ton stortsteen aan te brengen. Begin december verwacht Van Aalsburg gereed te zijn met zijn aandeel in het project Kadeverbetering Vriesekoopsche Polder.

Reageer op dit artikel