nieuws

ReintenInfra koopt deel Dusseldorp

infra

ReintenInfra koopt deel Dusseldorp

ReintenInfra neemt de wegenbouw-, milieu- en sloopactiviteiten van de in financiële problemen verkerende Dusseldorp Groep over.

De weg- en waterbouwer uit Oldenzaal voegt daarmee 60 miljoen euro aan omzet en bijna tweehonderd werknemers toe. Het betreft de grootste overname van de onderneming, die in zowel omzet als aantal medewerkers in één klap verdubbelt. “De overname past in onze visie om als uitvoerend wegenbouwaannemer in de top 5 van onze werkgebied, Oost-Nederland, te staan”, laat directeur-grootaandeelhouder Herman Reinten weten.

Onder ReintenInfra vallen de bedrijven Twentse Weg en Waterbouw (TWW), Moes Infra, Dostal Wegenbouw, Negam, Dega en de Asfalt Centrale Hengelo, allen actief in de grond- weg- en waterbouw.

Door de overname voegt ReintenInfra de activiteiten sloop en milieu toe, waardoor de onderneming landelijk actief wordt. “Deze uitbreiding in de portfolio is een zeer welkome aanvulling gezien de behoefte om stedelijke herontwikkeling integraal op te pakken”, aldus Reinten. 

De verkoop van de infratak van Dusseldorp Groep maakt deel uit van een grotere transactie: het Duitse familiebedrijf Remondis verwerft alle aandelen van het concern. Remondis is hoofdzakelijk actief in afvalverwerking en ziet wegenbouw niet als kernactiviteit. Dat onderdeel is daarom direct doorverkocht aan ReintenInfra.

De Autoriteit Consument en Markt moet de overname nog goedkeuren, al wordt dat door de kopers gezien als een formaliteit. ReintenInfra zal de naam Dusseldorp blijven gebruiken. De huidige directeur van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, Eric Schildkamp, blijft verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel.

Dusseldorp Groep verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer. 2013 was met een verlies van 2,3 miljoen het slechtste jaar uit de geschiedenis van het bedrijf, vorig jaar nog de nummer 20 in de Cobouw50. In 2014 moest topman Frank Dusseldorp terugtreden wegens aanhoudende rugklachten.

Reageer op dit artikel