nieuws

Haven in Giesbeek voor Witteveen+Bos

infra

Haven in Giesbeek voor Witteveen+Bos

Witteveen+Bos ontwerpt een overnachtingshaven voor de IJsselschippers tussen Eefde en Lobith.

Uitgekozen is Giesbeek, dorp aan recreatieplas Rhederlaag. Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Milieu willen langs de IJssel om de dertig kilometer een overnachtingshaven. Witteveen+Bos zorgt voor zowel de planuitwerking als de contractvoorbereiding. Samengewerkt wordt met landschapsarchitect Paridon x de Groot en maritiem adviseur BMT. Eind 2017 zal de wijziging van het bestemmingsplan ter inzage liggen. De ingebruikname van de haven voor zeventien binnenschepen en de vloot Giesbeekse schippers is in 2020.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels