nieuws

Fietsapp brengt drukte in beeld

infra Premium

Fietsapp brengt drukte in beeld

Meer dan dertigduizend mensen stappen deze week op de fiets met een speciale app op de smartphone die precies vastlegt welke route wordt gereden.

Met de “app de Fiets!” wil de Fietsersbond meer te weten komen over het fietsgedrag van Nederlanders. Zo kunnen knelpunten in fietsroutes in beeld worden gebracht en krijgt de bond data over het fietsverkeer dat – in tegenstelling tot het openbaar vervoer en ander gemotoriseerd verkeer – zelden tot nooit wordt onderzocht.

Met de gegevens kunnen wegbeheerders als provincies en gemeenten beter worden aangesproken om op specifieke locaties knelpunten op te lossen. Veel wegbeheerders doen zelf mee met het project. De fietstelweek duurt tot 20 september. Daarna wordt de app automatisch uitgeschakeld.

Reageer op dit artikel