nieuws

Bouwfoto van de Dag: Fundering voor HOV

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Fundering voor HOV

Naast de perrons van het vernieuwde Utrecht Centraal werken BAM Bouw en Techniek en BAM Infra in opdracht van de gemeente Utrecht aan de funderingen van de Hoogstaande Openbaar Vervoersbaan (HOV) met viaduct.

Deze zal gekoppeld worden aan het nieuwe Stationsplein Oost dat de toegangspoort gaat vormen tussen winkelcentrum Hoog Catharijne, de stad en het station. In het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen complex komt ook een fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Dwars door de fietsenstalling heen zal op de begane grond een doorgaande fietsroute lopen. Om de HOV-baan te kunnen bouwen, zal binnenkort tijdelijk de bus over het bouwterrein rijden over extra zwaar bestempelde betonnen vloeren.

Reageer op dit artikel