nieuws

Verdubbeling N34 Emmen Coevorden in onderzoek

infra

Verdubbeling N34 Emmen Coevorden in onderzoek

De provincie Drenthe gaat onderzoeken of verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen mogelijk is. De verkeersintensiteit is op dat weggedeelte hoog, waardoor verdubbeling van enkelbaans met twee rijstroken naar 2×2 rijstroken in de rede ligt.

In Emmen zijn ze blij dat er na zes jaar praten nu in ieder geval een onderzoek gestart wordt. Mocht dat positief uitvallen, dan verwacht de Drentse gedeputeerde Henk Brink dat al voor 2019 de schop de grond in kan.

Volgens Herman Idema, directeur van Vereniging Parkmanagement Bedrijventerrein Emmen is verdubbeling van de weg goed voor de economische ontwikkeling van Emmen en Coevorden. Tegen RTV Drenthe zei hij dat Amerikaanse bedrijven de regio nu mijden vanwege de enkelbaansweg, “Dat willen ze niet. Een paar minuten tijdwinst per dag scheelt tonnen op jaarbasis”, aldus Idema.

De wens van de regio om ook te kijken naar verder verdubbeling van de N34 richting Groningen, is volgens gedeputeerde Brink nu nog een brug te ver.

Reageer op dit artikel