nieuws

Meetdiensten Imtech Building Services naar Westland Infra

infra

Meetdiensten Imtech Building Services naar Westland Infra

Westland Infra neemt de meetdiensten van Imtech Building Services over. Het onderdeel levert meetdiensten aan grootzakelijke energie-afnemers. Het gaat in totaal om ruim zevenhonderd klanten in heel Nederland.

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Volgens de overnemende partij is de “eerste prioriteit” het voortzetten van de wettelijke meettaken. “Dit betekent dat Westland Infra per direct zorgdraagt voor het uitlezen en distribueren van meetdata, zodat de juiste verbruiksgegevens aan de energieleveranciers worden doorgegeven. Of en zo ja hoeveel werknemers van Imtech hun baan kunnen behouden dankzij de overname, is niet duidelijk.

Noord-Zuidlijn

Eind vorige week werden circa 25 medewerkers van Imtech Building Services door de curator gesommeerd hun werk voor de Noord-Zuidlijn stil te leggen. Dat had, volgens de projectorganisatie, “op dat moment” geen gevolgen voor de 75 specialisten die door Imtech werden ingehuurd. “Inmiddels is een belangrijk deel van deze extern ingehuurde specialisten overgenomen door afbouwaannemer Visser & Smit Bouw en hebben zij hun werk waar mogelijk hervat”, aldus een schriftelijke toelichting. Met het faillissement van Imtech ligt de verantwoordelijkheid voor de afbouw nu contractueel in handen van de overgebleven partij Visser & Smit Bouw. Wat er met de 25 werknemers die hun werk moesten staken gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Het is zowel Visser & Smit Bouw als de gemeente niet duidelijk wat de overname van een deel; van Imtech Building Services door Unica voor hen betekent.

Vraagtekens

RMU zet intussen vraagtekens bij het faillissement van de technisch dienstverlener. De christelijke vakbond wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar het bankroet. Zo vreest RMU dat de banken Imtech te weinig tijd hebben gegeven. De financiers zouden te ongeduldig zijn geweest in de periode voordat surseance werd aangevraagd. Vervolgens zou te snel faillissement zijn aangevraagd, waardoor de curatoren onvoldoende tijd kregen voor een doorstart.

RMU stelt dat als de banken meer tijd hadden genomen voor de ontmanteling van het concern, de verkoop van onderdelen meer geld had opgeleverd. Ook zou meer dan 50 procent van de werkgelegenheid behouden kunnen blijven.

Reageer op dit artikel