nieuws

Infra drukt Heijmans in het rood

infra

Infra drukt Heijmans in het rood

Heijmans heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies geleden van 15 miljoen euro, op een omzet van 922 miljoen euro. Daarmee presteert het Brabantse bouwconcern slechter dan vorig jaar. Toen dook Heijmans in het eerste halfjaar voor 8 miljoen euro in het rood.

 


Heijmans heeft vooral last van de omstandigheden op de Nederlandse inframarkt, die gekenmerkt worden door overcapaciteit en lage marges. Het leverde de aannemer op de infra-activiteiten een verlies op van 11 miljoen. “Het is duidelijk dat de operationele resultaten moeten verbeteren”, reageert Heijmans-topman Bert van der Els op de cijfers. “Dit heeft de hoogste prioriteit waarbij ik er alle vertrouwen in heb dat dit in het tweede halfjaar zichtbaar gaat worden.”

Woningen winstgevend

Veel beter verging het de bouwer op de woningmarkt. Mede dankzij de aantrekkende woningmarkt verkocht Heijmans veel meer woningen en konden de verliezen van vorig jaar worden omgebogen in een winst van 4 miljoen. Ook de woningbouwactiviteiten waren nu wel winstgevend, in tegenstelling tot vorig jaar. 

Van der Els verwacht dat zowel de omzet als het resultaat van het segment Wonen komende tijd nog verder zal groeien, “waarmee een duidelijke stap wordt gezet naar betere tijden”.

Voor heel 2015 rekent hij op een verbetering van het operationele resultaat, maar waarschuwt hij ook voor al te veel optimisme. “Bij utiliteit en infra zullen markten slechts langzaam aantrekken en moeten verbeteringen vooral komen uit aanscherping van processen en organisatie om projectmarges te laten stijgen”.

Vorig jaar eindigde Heijmans met een nettoverlies van 47 miljoen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels