nieuws

Fugro-topman Van Riel over Boskalis: Geen nieuws

infra

Fugro-topman Van Riel over Boskalis: Geen nieuws

Halfjaarcijfers Fugro. Eerste vraag aan topman Paul van Riel: Boskalis? Antwoord: “Geen nieuws”.

Na het rumoer dit voorjaar, over de agressie van Boskalis jegens Fugro, heerst een opmerkelijke windstilte. Volgens Fugro’s bestuursvoorzitter Van Riel bezit Boskalis nog steeds 25,14 procent van de aandelen van zijn concern. Het laatste woord vanuit Papendrecht is dat de baggeraar geen enkel plan heeft om een overnamebod te doen. Vragen naar Boskalis doet Van Riel af met twee woorden: “Geen nieuws”.

Wel blijft de topman van Fugro hameren op het grote belang van de onafhankelijkheid van zijn concern. Hij wijst op het prestigieuze project om het Duitse eiland Fehmarn en Lolland (Denemarken) over een lengte van 18 kilometer te verbinden door een brug en afgezonken tunnel. “Komende jaren is Fehmarnbelt Fixed Link het grootste infraproject van Europa. Fugro is als onafhankelijk bureau gevraagd om bodemonderzoek te doen dat beschikbaar komt voor onze opdrachtgevers en ook alle aannemers. Elke partij moet kunnen beschikken over dezelfde data. Het thema onafhankelijkheid wordt internationaal steeds belangrijker. De Europese Unie hecht aan onafhankelijkheid en komt in 2016 met nieuwe richtlijnen.” 

Lees verder: Fugro ziet goede kansen bij infra, hydrografie en windparken 

Reageer op dit artikel