nieuws

Excuusbrief Alphen aan den Rijn aan Van Mourik

infra

Excuusbrief Alphen aan den Rijn aan Van Mourik

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft schriftelijk excuses aangeboden aan aannemersbedrijf Van Mourik. Vorige week ontving de aannemer uit Ophemert een aangetekende brief van de Alphense burgemeester Spies, waarin hij ten onrechte aansprakelijk werd gesteld voor de schade van het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn.

“We waren op dat moment op vakantie, maar ik las in Cobouw dat er een aangetekende brief van de gemeente Alphen aan den Rijn op me lag te wachten”, zegt directeur Daan van Mourik. “Natuurlijk was ik daar niet blij mee. Voor een bouwbedrijf is het erg belangrijk om zijn goede naam te behouden en wij hebben met dat ongeluk helemaal niks te maken. Wij zijn een utiliteitsbouwer en met infrastructurele werken zoals het plaatsen van bruggen houden we ons niet bezig. We zijn ook op geen enkele manier gelieerd aan Mourik Groot-Ammers dat in Alphen wel bij het incident betrokken was.”

Slordig

De excuusbrief van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft hij dan ook meteen op de website van zijn bedrijf geplaatst.  Van Mourik heeft begrip voor de hectische situatie die na het ongeluk is ontstaan. Desondanks vindt hij het slordig dat de gemeente de brief aan het verkeerde bedrijf stuurde. “Een aangetekende brief is altijd van het grootste belang dus dan check je de adresgegevens natuurlijk dubbel.”

De aannemer snapt overigens wel hoe de fout kon ontstaan. In het recente verleden bouwde zijn bedrijf een distributiecentrum in de Zuid-Hollandse gemeente. “En toen ze het adres van Mourik Groot-Ammers zochten, kwamen onze gegevens waarschijnlijk als eerste uit de computer gerold.”  

Het is niet voor het eerst dat de twee bedrijven door elkaar worden gehaald, relativeert hij. “We krijgen geregeld mensen aan de telefoon voor Mourik Groot-Ammers  en omgekeerd gebeurt hetzelfde. We sturen ze dan altijd naar elkaar door. Die excuses van de gemeente Alphen aan den Rijn accepteren we natuurlijk. We gaan ze verder niet het leven zuur maken. Dat ongeluk is al erg genoeg.”  

In de excuusbrief aan Van Mourik schrijft de gemeente Alphen aan den Rijn onder meer: “Wij hebben de media direct geïnformeerd dat wij een administratieve fout in de adressering hebben gemaakt.” Dit is slechts ten dele waar. Nadat Cobouw vragen had gesteld over de verkeerd verstuurde brief, sprak de woordvoerster vorige week weliswaar van “een administratieve fout”, maar de gemeente heeft dit verder niet actief gecommuniceerd.

Reageer op dit artikel