nieuws

Alphen blundert met brief

infra

Alphen blundert met brief

De aangetekende brief waarin Mourik en BSB Staalbouw aansprakelijk worden gesteld voor het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn, is naar het verkeerde bedrijf gestuurd.

Woordvoerster Saskia Brandt erkent desgevraagd namens de gemeente Alphen aan den Rijn dat “een administratieve fout” is gemaakt. Zij kondigt aan dat de gemeente vrijdag alsnog een brief naar het juiste bedrijf en postadres zal sturen.

De sommatie- en aansprakelijkheidsstellingsbrief is verstuurd naar Van Mourik Bouw in Ophemert. Deze aannemer heeft niets te maken met Mourik Groot-Ammers, dat de klus voor de Julianabrug samen met BSB heeft aangenomen. Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt dat Mourik en Van Mourik twee afzonderlijke bedrijven zijn, die op geen enkele manier met elkaar zijn verbonden.

De woordvoerster van de gemeente Alphen aan den Rijn zegt niet te weten hoe de fout heeft kunnen ontstaan.

In de naar het verkeerde bedrijf verstuurde brief, worden Mourik en BSB aansprakelijk gesteld, en worden zij gesommeerd “om onverwijld de nodige maatregelen te treffen ter beperking van (verdere) schade aan het werk en om de schade aan het werk onverwijld te herstellen”. De brief is ondertekend door burgemeester Liesbeth Spies.

 

Omdat Van Mourik Bouw dicht is wegens de vakantie, was het bedrijf donderdagmiddag en -avond niet bereikbaar voor een reactie.

Lees verder: Mourik en BSB aansprakelijk gesteld voor kraanongeluk en Mourik: ‘BSB Staalbouw aansprakelijk voor kraanongeluk Alphen’

Reageer op dit artikel