nieuws

Aannemer legt werk aan Waddenzeedijk stil

infra Premium

Aannemer legt werk aan Waddenzeedijk stil

Aannemerscombinatie Van den Herik-Jansma heeft het werk aan de grasmat van de Waddenzeedijk op Ameland tijdelijk stilgelegd. Tijdens de werkzaamheden zijn plaatselijk kleine deeltjes asbest aangetroffen onder het gras, meldt Waterschap Friesland.

De aannemer is bezig met een zogenoemde grastransplantatie, waarbij kranen de graszoden van de dijk scheppen om ze later terug te kunnen leggen. In de aarde onder de grasmat blijken deeltjes asbest aanwezig te zijn. De aannemer laat de deeltjes onderzoeken.

De resultaten van het onderzoek worden deze week verwacht. Dan wordt ook duidelijk of en zo ja hoe lang de werkzaamheden aan de grasmat vertraging zullen oplopen.

Reageer op dit artikel