nieuws

Vertraging spoorvernieuwing Utrecht

infra Premium

Vertraging spoorvernieuwing Utrecht

De spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal loopt vertraging op. Het gaat om het project Doorstroom Station Utrecht Centraal (DSSU). Hoe lang het oponthoud duurt is niet duidelijk.

Het Financieele Dagblad meldt een vertraging van een jaar. Bovendien zou het project 100 miljoen euro duurder uitpakken dan is begroot. Over de meerkosten zou overleg plaatsvinden tussen de aannemers BAMRail en VolkerRail en de spoorbeheerder.

ProRail ontkent zowel het oponthoud als de kostenoverschrijding. Volgens de spoorbeheerder gaat het om een lichte vertraging die is ontstaan door onder meer de aanscherping van veiligheidseisen. “De omvang van de kostenstijging bedraagt naar verwachting 30 miljoen euro (incl. BTW), onder meer door aanpassingen in het seinontwerp om de veiligheid te waarborgen”, aldus ProRail. Volgens de spoorbeheerder heeft de vertraging van DSSU geen invloed op de vernieuwing van het station Utrecht Centraal. Deze verloopt volgens planning en wordt in 2016 opgeleverd. Er is geen sprake van dat het budget wordt overschreden, aldus de spoorbeheerder.  

Reageer op dit artikel