nieuws

Rotterdam en Nuon combineren werkzaamheden

infra

Rotterdam en Nuon combineren werkzaamheden

De gemeente Rotterdam en Nuon gaan de uitvoering van hun werkzaamheden in de grond combineren om kosten en overlast te verminderen. Dat heeft het ingenieursbureau afgesproken met Nuon.

Nog te vaak worden in korte tijd meerdere malen dezelfde stukken straat opengebroken. De ene keer om het wegprofiel te veranderen, de tweede keer om kabels in de grond te leggen en een derde keer om aan het riool te werken, Zonde van het geld en ergerniswekkend voor buurtbewoners die hun belastingcenten verspild zien worden.

Nuon en Rotterdam hebben nu afgesproken hun werkzaamheden te combineren waardoor straten maar één keet open hoeven. Aanleiding is het werk aan de Sportsingel waar de riolering moet worden vervangen en een warmteleiding wordt aangelegd. Die laatste is onderdeel van een groter tracé dat wordt aangelegd. Rotterdam en Nuon zullen dat gedeelte van het tracé gezamenlijk als integraal project voorbereiden, aanbesteden en uitvoeren.

De samenwerking ligt in het verlengde van de door Stedin, Evides en Rotterdam in 2014 ondertekende intentieverklaring ‘Samenwerken in de buitenruimte’. Die verklaring was de start voor intensieve samenwerking tussen de drie belangrijke partners in de buitenruimte.

Recent is ook gestart met het project Open Venster. Nuon moet in de Pascalweg een passage maken met een collecteurriool. Op datzelfde riool wil Rotterdam de aansluitingen vernieuwen. Daar werken beide partijen nu in een gezamenlijke bouwput. In de toekomst zal een dergelijke manier van werken ook op andere plekken in de Maasstad worden toegepast.

Reageer op dit artikel