nieuws

Reinten Infra neemt deel ACH over van Strukton-dochter Reef

infra

Reinten Infra neemt deel ACH over van Strukton-dochter Reef

Reinten Infra heeft de helft van de aandelen in de Asfalt Centrale Hengelo (ACH) overgenomen van Strukton-dochter Reef Infra. Daarmee is de infraspecialist uit Oldenzaal volledig eigenaar van de centrale geworden.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De zeven werknemers van ACH behouden hun baan. De overname van de centrale past volgens Reinten Infra in de strategie om de “positie te versterken binnen Oost-Nederland”, met “behoud van werkgelegenheid en vakmanschap”. Onder Reinten Infra vallen onder meer de Twentse Weg- en Waterbouw, Negam, Moes Infra, Dostal Wegenbouw en DEGA. Deze bedrijven hebben samen ongeveer 160 werknemers.

Op de locatie van ACH in Hengelo is in de jaren ’50 van de vorige eeuw begonnen met de productie van asfalt. Halverwege de jaren ’80 ontplooide het bedrijf de eerste asfalt recyclingactiviteiten. Tegenwoordig kan ACH asfalt produceren met maximaal 70 procent hergebruik van ‘oud’ asfalt. Naast de primaire activiteit, het produceren van asfalt, richt de asfaltcentrale zich actief op bijvoorbeeld de verwerkingscontroles op locatie bij zowel de sloop van oude wegdelen als de aanleg of revisie van wegen.

Reageer op dit artikel